Let op: Coronavirus

Let op: Coronavirus

Informatie omtrent nieuw coronavirus COVID-19:
De situatie omtrent de verspreiding van het nieuwe coronavirus COVID-19 kan snel wijzigen. Voor de meest actuele informatie en adviezen verwijzen wij u naar het RIVM, de regionale GGD en naar Thuisarts.nl. U kunt contact opnemen met:
  • Het landelijke informatienummer 0800-1351 van het RIVM
  • De regionale GGD Utrecht op 030-6305400
  • Hulplijnen voor speciale doelgroepen, zoals mantelzorgers, jongeren, ouderen

Mocht u zorgen hebben over uw klachten en of die bij het virus passen, laat u testen.

Testbeleid

Inmiddels beschikken we binnen Nederland over voldoende testcapaciteit. Iedereen kan zich laten testen als er corona-gerelateerde klachten zijn. U belt hiervoor het landelijke nummer 0800-1202 of GGD-Utrecht 030 – 630 54 00 of plant een afspraak online.

Klachten die veel voorkomen:

  • Verkoudheidsklachten zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn
  • Hoesten
  • Benauwdheid
  • Verhoging of koorts
  • Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)
Belangrijk: als u verkoudheidsklachten met koorts heeft en/of benauwdheid, moet iedereen in het huishouden thuisblijven. 
Als u hierover contact met de praktijk wilt verzoeken wij u met klem om dit TELEFONISCH te doen.

We hebben nog altijd speciale spreekuren in een aparte ruimte voor patiënten met klachten die kunnen duiden op corona. Deze patiënten worden dus altijd gescheiden gezien van patiënten met andere klachten. Hierdoor is een bezoek aan de praktijk veilig.

Voor uw en onze veiligheid is het dragen van een mondkapje verplicht binnen het centrum.

Vaccinatie

Wilt u meer weten over de verschillende coronavaccins en wanneer u waarschijnlijk aan de beurt bent voor een vaccinatie dan kunt u dit vinden op coronavaccinatie.nl

Heeft u vragen over het vaccin bel dan het RIVM via 0800-1351. Zij hebben de meest actuele informatie voor u beschikbaar.

Er zijn momenteel veel vragen over het vaccin van AstraZeneca. De laatste informatie leest u op de website van de Rijsoverheid. Ook op de website Thuisarts.nl leest u hier meer over.Call Now Button
Translate »