Belt u bij voorkeur in de ochtend voor het plannen van een afspraak of visite. Als u meerdere klachten heeft of u wilt langer met de dokter spreken, geef dit dan aub aan bij de assistente, zo kan zij de dag goed organiseren.
Begin van de middag kunt u kort telefonisch overleggen met de huisarts. Wij bellen u ! U kunt voor 10.30u een telefonische afspraak aanvragen. Ook kan de assistente voor u overleggen met de huisarts.
In de middag leggen wij huisbezoeken af. Ook hiervoor zal de assistente vragen naar uw klachten, om de urgentie en noodzaak te bepalen (sommige onderzoeken zijn beter uitvoerbaar op de praktijk)
Visites dienen voor 10.30u aangevraagd te worden.
Via de WebApp kunt u veilig mailen en een korte medische vraag stellen. Wij streven ernaar deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Een e-consult is niet bedoeld om een afspraak aan te vragen
Voor het gebruik van ons patiëntenportaal (de WebApp) dient u zich eenmalig aan te melden via de assistente. Hiervoor heeft u een eigen e-mailadres en mobiel telefoonnummer nodig.
De duur van een consult is 10 minuten. Heeft u meer tijd nodig of wilt u meerdere, korte klachten bespreken dan kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. We plannen dan 20 minuten voor u in. De assistente vraagt altijd naar de reden van komst, we noemen dit triage. Zij kan dan inschatten hoeveel tijd er nodig is, spoed gaat altijd voor!
.
Hallo allemaal,
Mijn naam is Anne Roorda en ik ben laatstejaars huisarts in opleiding. Ik woon net buiten Utrecht met mijn vriendin en mijn zoontje van 2 jaar.
Voordat ik begon met de huisartsenopleiding heb ik een tijdje bij de longgeneeskunde, ouderengeneeskunde, psychiatrie en bedrijfsgeneeskunde gewerkt. Een hele variëteit dus, maar niks hiervan tipt aan het huisartsenvak. De variatie aan ziektebeelden en de bijzondere band die je over de jaren met patiënten opbouwt vind je nergens anders. De komende periode zal ik dus ook met veel plezier in deze praktijk komen werken.
NB In het kader van de opleiding zal de huisarts-in-opleiding u soms toestemming vragen om een video opname van het consult te maken, deze opname wordt alleen voor onderwijs doeleinden gebruikt en wordt daarna vernietigd. U bent natuurlijk vrij om wel of niet in te stemmen met een opname. Voor meer informatie, klik hier
Onze praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen ondersteunen de huisartsen met het leveren van goede zorg. Het is gebleken dat door inzet van de praktijkondersteuner beter aan alle aspecten van de behandeling wordt voldaan. We vinden deze ondersteuning dus een belangrijke aanvulling op onze huisartsenzorg.
Ellen van der Klugt en Anouk van den Akker, onze praktijkondersteuners somatiek ondersteunen de huisarts in de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. Ellen draagt ook zorg voor (kwetsbare) ouderen in onze praktijk. Zij houden zelfstandig spreekuur en geven u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Zij doen ook huisbezoeken. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.
.
Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel, ervaart langdurige slaapproblemen of zoekt steun bij het opvoeden van kinderen. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel uit. Als uw psychische klachten niet verdwijnen of toenemen, is het belangrijk om hulp te zoeken.
.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan u voorstellen gesprekken aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ).
Onze POH’s -GGZ, Ellen van der Klugt en Kees Sant ondersteunen patiënten met zeer diverse psychische problemen. Zij houden zelfstandig spreekuur en overleggen regelmatig met de huisarts. Mocht een intensievere behandeling nodig zijn, dan kunnen zij u helpen met het zoeken naar een juiste therapie.
Aan onze praktijk zijn 2 praktijkverpleegkundigen verbonden.
Angelique Stringa begeleidt patiënten met astma of COPD en mensen die willen stoppen met roken (wist u dat de kans op definitief stoppen veel groter is als u met begeleiding stopt ?)
Diabetesverpleegkundige Frank Fickweiler is al vele jaren een vertrouwd gezicht in onze praktijk voor de begeleiding van patiënten met type 2 Diabetes
De kosten voor een consult bij de praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dat houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken en er ook geen eigen bijdrage geldt.
Bij onze assistentes kunt u terecht voor al uw vragen en het maken van afspraken. Ook kunnen zij voor u overleggen met de huisarts en geven zij u deskundig medisch advies. Daarnaast hebben zij een eigen spreekuur voor: