Onze zorgverleners

Kindje bij huisarts Eykmanplein

De huisartsen

Belt u bij voorkeur  in de ochtend voor het plannen van een afspraak of visite. Als u meerdere klachten heeft of u wilt langer met de dokter spreken, geef dit dan aub aan bij de assistente, zo kan zij de dag goed organiseren.

Telefonisch Spreekuur

Begin van de middag kunt u kort telefonisch overleggen met de huisarts. Wij bellen u ! U kunt voor 10.30 een telefonische afspraak aanvragen. Ook kan de assistente voor u overleggen met de huisarts.

Visites

In de middag leggen wij huisbezoeken af. Ook hiervoor zal de assistente vragen naar uw klachten, om de urgentie en noodzaak te bepalen (sommige onderzoeken zijn beter uitvoerbaar op de praktijk)

Visites dienen voor 10.30u aangevraagd te worden.

E-consult

Via de WebApp kunt u veilig mailen en een korte medische vraag stellen. Wij steven ernaar deze binnen 2 werkdagen te beantwoorden. Een e-consult is niet bedoeld om een afspraak aan te vragen

Voor het gebruik van ons patiëntenportaal (de WebApp) dient u zich eenmalig aan te melden via de assistente. Hiervoor heeft u eigen e-mailadres en mobiel telefoonnummer nodig.

Triage…waarom?

De duur van een consult is 10 minuten. Heeft u meer tijd nodig of wilt u meerdere, korte klachten bespreken dan kunt u dit aangeven bij het maken van de afspraak. We plannen dan 20 minuten voor u in. De assistente vraagt altijd naar de reden van komst, we noemen dit triage. Zij kan dan inschatten hoeveel tijd er nodig is, spoed gaat altijd voor!

De huisarts in opleiding

.

Hallo allemaal,

Mijn naam is Lara Gerse en ik ben vanaf september 2022 werkzaam als huisarts in opleiding bij praktijk Eykmanplein. Ik zit in het tweede jaar van mijn opleiding en zal de komende maanden in de praktijk werken.

Ik heb geneeskunde gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Voordat ik aan de huisartsenopleiding begon heb ik op verschillende afdelingen in het ziekenhuis gewerkt, waaronder de Spoedeisende Hulp en Cardiologie. Ook heb ik met veel plezier een tijd in een ziekenhuis in Suriname gewerkt. Beging 2021 ben ik naar het mooie en leuke Utrecht verhuisd voor de huisartsenopleiding.

Huisartsgeneeskunde is een zeer afwisselend en divers vakgebied. Kinderen en volwassenen, kleine en grote problemen, denken en doen, spoed of juist de tijd. Samen met het feit dat je dicht bij de patiënt kunt staan, het contact met zowel patiënten als collega’s laagdrempelig is en de zelfstandigheid als arts maakt dit dat ik gekozen heb voor het beroep huisarts..

NB In het kader van de opleiding zal de huisarts-in-opleiding u soms toestemming vragen om een video opname van het consult te maken, deze opname wordt alleen voor onderwijs doeleinden gebruikt en wordt daarna vernietigd. U bent natuurlijk vrij om wel of niet in te stemmen met een opname. Voor meer informatie, klik hier

Logo huisartsen Eykmanplein
van Dijke Huisarts helpt patient

De praktijkondersteuners

Onze praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen ondersteunen de huisartsen met het leveren van goede zorg. Het is gebleken dat door inzet van de praktijkondersteuner beter aan alle aspecten van de behandeling wordt voldaan. We vinden deze ondersteuning dus een belangrijke aanvulling op onze huisartsenzorg.

POH Somatiek

Ellen van der Klugt, onze praktijkondersteuner somatiek ondersteunt de huisarts in de behandeling van patiënten met hart- en vaatziekten. Ook draagt zij zorg voor (kwetsbare) ouderen in onze praktijk. Zij houdt zelfstandig spreekuur en geeft u persoonlijke begeleiding en advies om uw aandoening zo goed mogelijk te behandelen. Zij doet ook huisbezoeken. De POH handelt volgens richtlijnen en overlegt regelmatig met de huisarts.
.

POH GGZ

Iedereen is wel eens somber, gespannen of zit een tijdje wat minder lekker in z’n vel, ervaart langdurige slaapproblemen of zoekt steun bij het opvoeden van kinderen. Vaak komt u daar zelf of met hulp van anderen in uw omgeving wel uit. Als uw psychische klachten niet verdwijnen of toenemen, is het belangrijk om hulp te zoeken.
.
De eerste stap is het bespreken van uw klachten met uw huisarts. De huisarts kan u voorstellen gesprekken aan te gaan met de praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheid Zorg (POH-GGZ).

Onze POH’s -GGZ, Ellen van der Klugt en Kees Sant ondersteunen patiënten met zeer diverse psychische problemen. Zij houden zelfstandig spreekuur en overleggen regelmatig met de huisarts. Mocht een intensievere behandeling nodig zijn, dan kunnen zij u helpen met het zoeken naar een juiste therapie.

Diabetes- en Longverpleegkundigen

Aan onze praktijk zijn 2 praktijkverpleegkundigen verbonden.

 

Angelique Stringa begeleidt patiënten met astma of COPD en mensen die willen stoppen met roken (wist u dat de kans op definitief stoppen veel groter is als u met begeleiding stopt ?)

 

Diabetesverpleegkundige Frank Fickweiler is al vele jaren een vertrouwd gezicht in onze praktijk voor de begeleiding van patiënten met type 2 Diabetes

Wat zijn de kosten?

De kosten voor een consult bij de praktijkondersteuners en praktijkverpleegkundigen vallen onder de reguliere huisartsenzorg. Dat houdt in dat hiervoor het eigen risico niet wordt aangesproken en er ook geen eigen bijdrage geldt.

De assistentes

Bij onze assistentes kunt u terecht voor al uw vragen en het maken van afspraken. Ook kunnen zij voor u overleggen met de huisarts en geven zij u deskundig medisch advies. Daarnaast hebben zij een eigen spreekuur voor:

 • Controle van uw bloeddruk
 • Injecties plaatsen
 • Verzorgen van wonden
 • Verwijderen van hechtingen
 • Oren uitspuiten
 • Bloed afnemen (Hb, CRP)
 • Uitstrijkjes maken
 • Zwachtelen
 • Urine controleren
 • Wratten behandelen
 • Aansluiten van de Holterfoon
 • Doppler onderzoek van de vaten
 • 24 uurs bloeddruk metingen
dokter en kind mama
Translate »
Call Now Button